NY GATUFASAD HOS BRF BLÅKLINTEN I STOCKHOLM

 

I augusti 2018 fick Kumla Fasadteam uppdraget att renovera gatufasaden på Upplandsgatan 69 i Stockholm. Fastigheten byggdes år 1900-01 av byggmästaren GE Nyman. För drygt en månad sedan utfördes slutbesiktningen och Kumla Fasadteam får återigen god respons från besiktningsmannen.

Brf Blåklinten är ett femvåningshus och var i ursprungligt utförande naturstenssockel med grå spritputs på bottenvåningen. Därovan fanns gul slätputs, burspråk med reliefdekor samt en liten överbyggnad. Efter sommarsemestern 2018 startade Kumla Fasadteam renoveringen av fastighetens gatufasad.

Hur gick arbetet tillväga?
– Till att börja med tog vi beslutet att knacka ned fasaden helt då den var i väldigt dåligt skick. Den nya fasaden som tillkom putsade vi med traditionellt kalkbruk. Våra mycket yrkesskickliga murare återskapade fasadens vackra ursprungliga glans med reliefutsmyckning, fönsteromfattningar samt fasadlister till orginalprofiler. Därefter färgades fasaden med en härlig kalkfärg i gul kulör likt husets original, berättar Urban Eriksson, VD på Kumla Fasadteam.

Använde ni er av någon speciell metod?
– Ja, vi tog tillvara på de gamla profilerna och tillverkade så kallade schablonmallar. Dessa användes när vi återskapade den profilerade putsen.

Arbetet pågick i cirka 8 månader och blev således färdigt i juni 2019. Då besiktigades och godkändes även fasaden av besiktningsman Niklas Hultman från Breimans Fasadkonsult.

DELA INLÄGGET

RENOVERING AV GATA OCH GÅRDSFASAD PÅ PILGATAN 5 I STOCKHOLM

Under våren 2019 påbörjade Kumla Fasadteam fasadrenoveringen på Pilgatan 5 i Stockholm. Nu får vi en statusuppdatering av det pågående projektet.

Läs mer

FASADRENOVERING PÅ VÄRTAVÄGEN 15-17 I STOCKHOLM

Det vackra och pampiga funkishuset är ritat av den skicklige Stockholmsarkitekten Albin Stark.

Läs mer

KUMLA FASADTEAM SKRIVER RAMAVTAL MED SKANSEN!

Även om Kumla Fasadteam har sitt säte i Björka, strax utanför Kumla, så utför man majoriteten av jobben i Stockholm.

Läs mer

FASADRENOVERING I STOCKHOLM

På Danderydsgatan 24 i Stockholm uppfördes det under 1895-96 ett gatuhus på fem våningar. Arkitekt och byggmästare var GA Fristedt, byggherre var PA Lundin.

Läs mer

KUMLA FASADTEAM LANSERAR NY HEMSIDA!

Kumla Fasadteam har varit verksamma inom putsbranschen i över 20 år, och besitter långvariga kundrelationer.

Läs mer

TIMMERMANSGATAN 24

På Timmermansgatan 24 i Stockholm håller Kumla Fasadteam just nu på att avsluta en fasadrenovering.

Läs mer

RESTAURERING AV MUR PÅ LÄNSRESIDENSET I KARLSTAD

Statens Fastighetsverk har beställt en renovering av muren som löper kring Residenset i Karlstad. Under projektledning av Daniel Johansson kommer Kumla Fasadteams arbete att slutföras nu i augusti.

Läs mer

VÅR NYA LOGOTYP

Vi vill med glädje och stolthet presentera vår logotyp som representerar en tydlig framtidsvision för det professionella och högkvalitativa arbete vi utför.

Läs mer

OMFATTANDE FASADRENOVERING

På Karlbergsvägen 20 i Stockholm har Kumla Fasadteam utfört en rejäl fasadrenovering.

Läs mer

NÖJD BESTÄLLARE EFTER FASADRENOVERING

Under hösten 2018 utfördes en fasadrenovering på Frejgatan 41-43 i Stockholm.

Läs mer
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.