STRANDVÄGEN HAR FÅTT EN NY FASAD  

Vi har färdigställt renoveringen av Strandvägen 65-67 i Stockholm. Ett omfattande arbete där vi levererade totalentreprenaden. Huset är det sista huset längs med klassiska Strandvägen och sticker ut i mängden genom sin enkla, raka och funktionella arkitektur.

Arbetet påbörjades hösten 2021 och vi har putsat fasaden med nyputs och glimmer, gjutit nya terrasser, nytt balustradräcke i konstbetong både på tornterrassen och de längsgående terrasserna. Vi har även klätt utvalda ytor med ny blänkande kopparplåt.

Huset byggdes 1922-1923 av byggherre och byggmästare A. Alfheim. Huset har en tidstypisk karaktär och arkitekterna bakom var Nordenskjöld och Falk som inspirerades av modernismen. Efter andra världskriget var det bostadsbrist i Sverige, då inget byggts under krigsåren. Under de kommande åren byggdes väldigt mycket bostäder för att förse bostadslösa. Det var mer fokus på funktion än vackra utsmyckningar.

Vi har gett huset ett ansiktslyft från den bleka gråbrunputsade fasaden till en mer varm och inbjudande ton. Husets raka burspråk har utsmyckats med koppar.

Våra underleverantörer och samarbetspartners:

Stoneform AB – balustradräcken
LN Balkong & Bygg AB – balkonger och terrasser
Ahlins plåt AB – plåtarbeten
Opal Byggnadsställningar – ställning
JJ Svets & Smide AB – smidesräcken och glasräcken
 
Källa: www.strandvägen.se

 

DELA INLÄGGET

Villagatan 14 -16 Stockholm

Kumla fasad Team fick uppdraget att renovera den vackra villan på Villagatan 14 i Stockholm. En unik fastighet med en  intressant historia, om en stad som ville skapa något unikt.

Läs mer

FASADRENOVERING PÅ VÄRTAVÄGEN 15-17 I STOCKHOLM

Det vackra och pampiga funkishuset är ritat av den skicklige Stockholmsarkitekten Albin Stark.

Läs mer

Ett rikskänt landmärke renoveras

Kumla Fasad Team har fått det hedersamma uppdraget att renovera fasaden och taket på ett av Stockholms mest kända landmärken - Åhlénstornet på Södermalm.

Läs mer

FASADRENOVERING I STOCKHOLM

På Danderydsgatan 24 i Stockholm uppfördes det under 1895-96 ett gatuhus på fem våningar. Arkitekt och byggmästare var GA Fristedt, byggherre var PA Lundin.

Läs mer

Upplandsgatan 22 Stockholm

På Upplandsgatan 22 har vi renoverat den gamla gatufasaden och gett den ett ansiktslyft. Vi valde en bruten vitgul kulör som ger ett varmt och mjukt intryck, och smälter bra in i stadsbilden.  

Läs mer

RENOVERING AV GATA OCH GÅRDSFASAD PÅ PILGATAN 5 I STOCKHOLM

Under våren 2019 påbörjade Kumla Fasadteam fasadrenoveringen på Pilgatan 5 i Stockholm. Nu får vi en statusuppdatering av det pågående projektet.

Läs mer

KUMLA FASADTEAM SKRIVER RAMAVTAL MED SKANSEN!

Även om Kumla Fasadteam har sitt säte i Björka, strax utanför Kumla, så utför man majoriteten av jobben i Stockholm.

Läs mer

Magnus Wiberg – vi är glada att du kliver ombord!

Förändringar har skett hos oss på Kumla Fasad Team och vi kan nu välkomna Magnus Wiberg som ny VD. Magnus kommer närmast från Bygma, och har en stor erfarenhet av branschen som vi värdesätter.

Läs mer

Tillskott i fasad-familjen

Det är kul med ett tillskott som kommer att stärka upp vår verksamhet och underlätta vid olika typer av projekt.   Vi har utökat vår fordonspark med en ny lastbil som är utrustad med en kran.

Läs mer

RESTAURERING AV MUR PÅ LÄNSRESIDENSET I KARLSTAD

Statens Fastighetsverk har beställt en renovering av muren som löper kring Residenset i Karlstad. Under projektledning av Daniel Johansson kommer Kumla Fasadteams arbete att slutföras nu i augusti.

Läs mer

” Teamwork är A och O”

Den 13 mars 2023 tillträdde vår nya VD, Magnus Wiberg. Kumla fasad team är en stark aktör inom fasadbranschen, vi ingår i Fasadgruppen Group AB.

Läs mer

Erstagatan/Åsögatan Stockholm

På  Erstagatan 11-13, 15 samt Åsögatan 185 fick vi uppdraget att återskapa originalfasaden. Det var ett omfattande arbete med ett lyckat resultat.

Läs mer

NÖJD BESTÄLLARE EFTER FASADRENOVERING

Under hösten 2018 utfördes en fasadrenovering på Frejgatan 41-43 i Stockholm.

Läs mer

Skansen – nu är vi en del av historien.

De flesta av oss har antigen passerat eller gått in genom Hazeliusporten. Det här är den stora entrén till Skansen i Stockholm.

Läs mer

VÅR NYA LOGOTYP

Vi vill med glädje och stolthet presentera vår logotyp som representerar en tydlig framtidsvision för det professionella och högkvalitativa arbete vi utför.

Läs mer

NY GATUFASAD HOS BRF BLÅKLINTEN I STOCKHOLM

I augusti 2018 fick Kumla Fasadteam uppdraget att renovera gatufasaden på Upplandsgatan 69 i Stockholm. Fastigheten byggdes år 1900-01 av byggmästaren GE Nyman.

Läs mer

Vi firar 25 starka år

Under våra 25 år i branschen har vi putsat tusentals fasader runt om i Mellansverige. För oss är hög kvalitet och rätt utfört arbete, en självklarhet.

Läs mer

OMFATTANDE FASADRENOVERING

På Karlbergsvägen 20 i Stockholm har Kumla Fasadteam utfört en rejäl fasadrenovering.

Läs mer

KUMLA FASADTEAM LANSERAR NY HEMSIDA!

Kumla Fasadteam har varit verksamma inom putsbranschen i över 20 år, och besitter långvariga kundrelationer.

Läs mer

Ny VD – Välkommen Mats Karlsson

Kumla fasad Team välkomnar Mats Karlsson som ny VD från och med den 9 december 2022.

Läs mer

Karlbergsvägen 16 Stockholm

På Karlbergsvägen 16 fick vi uppdraget att avlägsna de gamla färgskikten och återskapa en vacker kalkfärgad fasad i ljusgul kulör.

Läs mer

Timmermansgatan 24 Stockholm

På Timmermansgatan 24 i Stockholm håller Kumla Fasadteam just nu på att avsluta en fasadrenovering.

Läs mer

Vasastans vackraste fasad

Karlbergsvägen 48  är ett av våra senaste arbeten som slutförts. Det känns lite extra kul att visa upp, då kunden skickat fina ord till oss för ett väl utfört arbete av hela teamet. 

Läs mer
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.