FASADRENOVERING I STOCKHOLM

 

På Danderydsgatan 24 i Stockholm uppfördes det under 1895-96 ett gatuhus på fem våningar. Arkitekt och byggmästare var GA Fristedt, byggherre var PA Lundin. Idag förvaltas fastigheten av Stigmarks Fastigheter, som är ett mindre privatägt familjeföretag. Fastighetsbolaget äger en rad fastigheter i Stockholm.

Vakteln 2, som just denna fastighet heter, har en rusticerad bottenvåning i kvaderristad puts. Ovan sockelvåning ser vi ett rödgult verbländertegel med putsade fönsteromfattningar – en klassisk 1800-talsbyggnad, som nu genomgått en rejäl fasadrenovering.

– Vi hade tre av våra skickligaste murare som blästrade bort all plastfärg och dålig puts knackades ned och ersattes med nytt kalkbruk i slätputsat utförande.

Fönsteromfattningar samt del av sockelvåning målades i en grågul nyans, medans sockelns bottendel målades med en mörkare grå nyans för att få lite tyngd till fastigheten. All målning utfördes med traditionell linoljefärg. Färgsättare är Yvonne Lomborn, förklarar Urban Eriksson, VD på Kumla Fasadteam.

Hur länge har projektet pågått?

– Fastigheten har genomgått fasadrenoveringen från februari månad 2019 och slutbesiktades i början på maj månad, utan besiktningsanmärkningar samt med en nöjd beställare från Stigmarks Fastigheter, konstaterar Urban.

DELA INLÄGGET

TIMMERMANSGATAN 24

På Timmermansgatan 24 i Stockholm håller Kumla Fasadteam just nu på att avsluta en fasadrenovering.

Läs mer

KUMLA FASADTEAM SKRIVER RAMAVTAL MED SKANSEN!

Även om Kumla Fasadteam har sitt säte i Björka, strax utanför Kumla, så utför man majoriteten av jobben i Stockholm.

Läs mer

RESTAURERING AV MUR PÅ LÄNSRESIDENSET I KARLSTAD

Statens Fastighetsverk har beställt en renovering av muren som löper kring Residenset i Karlstad. Under projektledning av Daniel Johansson kommer Kumla Fasadteams arbete att slutföras nu i augusti.

Läs mer

NY GATUFASAD HOS BRF BLÅKLINTEN I STOCKHOLM

I augusti 2018 fick Kumla Fasadteam uppdraget att renovera gatufasaden på Upplandsgatan 69 i Stockholm. Fastigheten byggdes år 1900-01 av byggmästaren GE Nyman.

Läs mer

OMFATTANDE FASADRENOVERING

På Karlbergsvägen 20 i Stockholm har Kumla Fasadteam utfört en rejäl fasadrenovering.

Läs mer

KUMLA FASADTEAM LANSERAR NY HEMSIDA!

Kumla Fasadteam har varit verksamma inom putsbranschen i över 20 år, och besitter långvariga kundrelationer.

Läs mer

VÅR NYA LOGOTYP

Vi vill med glädje och stolthet presentera vår logotyp som representerar en tydlig framtidsvision för det professionella och högkvalitativa arbete vi utför.

Läs mer

NÖJD BESTÄLLARE EFTER FASADRENOVERING

Under hösten 2018 utfördes en fasadrenovering på Frejgatan 41-43 i Stockholm.

Läs mer

FASADRENOVERING PÅ VÄRTAVÄGEN 15-17 I STOCKHOLM

Det vackra och pampiga funkishuset är ritat av den skicklige Stockholmsarkitekten Albin Stark.

Läs mer

RENOVERING AV GATA OCH GÅRDSFASAD PÅ PILGATAN 5 I STOCKHOLM

Under våren 2019 påbörjade Kumla Fasadteam fasadrenoveringen på Pilgatan 5 i Stockholm. Nu får vi en statusuppdatering av det pågående projektet.

Läs mer
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.