KUMLA FASADTEAM SKRIVER RAMAVTAL MED SKANSEN!

 

Även om Kumla Fasadteam har sitt säte i Björka, strax utanför Kumla, så utför man majoriteten av jobben i Stockholm. Där den typiska kunden är bostadsrättsföreningar som ska renovera fasaden. Men i dagarna blev det alltså klart att Kumla Fasadteam tecknar ett ettårigt ramavtal med Skansen.

Skansen är ett stiftelseägt svenskt friluftsmuseum med djurpark på Djurgården i Stockholm, beläget inom Kungliga nationalstadsparken. Skansen är grundat av Artur Hazelius, och invigdes 11 oktober 1891. 

– Vi har tidigare arbetat på Skansen med renovering av fasaden på Tottieska huset, där vi tog ned all puts och putsade om fastigheten med traditionellt kalkbruk. Vi färgade fasaden med Gotlandskalk pigmenterad med järnvitriol, därav den vackra terracottakulören på fasaden, säger Urban Eriksson, VD på Kumla Fasadteam.

Vad innebär detta avtalet för er?  

– Ett ramavtal på Skansen är en stor ära och ett erkännande att vårt företag är ett av få som idag bemästrar den gamla kulturhistoriska tekniken. Vi är mycket stolta över att fått detta förtroende, och att få vara med och bevara Sveriges kulturarv till kommande generationer. 

Har ni några arbeten inplanerade redan nu?  

–  Ja, i nuläget finns planer på diverse arbeten inom området, bl.a. att renovera det gamla elefantstallet. Det är fortfarande tidigt på året, och vi får se när vädret blir bättre vad som behöver åtgärdas.

Avtalet är på ett år, med möjlighet till förlängning ytterligare ett år. Något som Urban hoppas ska bli verklighet. 

– Vi har möjlighet till ytterligare 1 år, om Stiftelsen väljer att fortsätta vårt samarbete, vilket jag är naturligtvis hoppas och tror på, konstaterar Urban.

DELA INLÄGGET

TIMMERMANSGATAN 24

På Timmermansgatan 24 i Stockholm håller Kumla Fasadteam just nu på att avsluta en fasadrenovering.

Läs mer

OMFATTANDE FASADRENOVERING

På Karlbergsvägen 20 i Stockholm har Kumla Fasadteam utfört en rejäl fasadrenovering.

Läs mer

NÖJD BESTÄLLARE EFTER FASADRENOVERING

Under hösten 2018 utfördes en fasadrenovering på Frejgatan 41-43 i Stockholm.

Läs mer

RESTAURERING AV MUR PÅ LÄNSRESIDENSET I KARLSTAD

Statens Fastighetsverk har beställt en renovering av muren som löper kring Residenset i Karlstad. Under projektledning av Daniel Johansson kommer Kumla Fasadteams arbete att slutföras nu i augusti.

Läs mer

VÅR NYA LOGOTYP

Vi vill med glädje och stolthet presentera vår logotyp som representerar en tydlig framtidsvision för det professionella och högkvalitativa arbete vi utför.

Läs mer

KUMLA FASADTEAM LANSERAR NY HEMSIDA!

Kumla Fasadteam har varit verksamma inom putsbranschen i över 20 år, och besitter långvariga kundrelationer.

Läs mer

NY GATUFASAD HOS BRF BLÅKLINTEN I STOCKHOLM

I augusti 2018 fick Kumla Fasadteam uppdraget att renovera gatufasaden på Upplandsgatan 69 i Stockholm. Fastigheten byggdes år 1900-01 av byggmästaren GE Nyman.

Läs mer

FASADRENOVERING I STOCKHOLM

På Danderydsgatan 24 i Stockholm uppfördes det under 1895-96 ett gatuhus på fem våningar. Arkitekt och byggmästare var GA Fristedt, byggherre var PA Lundin.

Läs mer

FASADRENOVERING PÅ VÄRTAVÄGEN 15-17 I STOCKHOLM

Det vackra och pampiga funkishuset är ritat av den skicklige Stockholmsarkitekten Albin Stark.

Läs mer

RENOVERING AV GATA OCH GÅRDSFASAD PÅ PILGATAN 5 I STOCKHOLM

Under våren 2019 påbörjade Kumla Fasadteam fasadrenoveringen på Pilgatan 5 i Stockholm. Nu får vi en statusuppdatering av det pågående projektet.

Läs mer
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.